ZESPÓŁ FUNDACJI

Członek  Fundacji - Magdalena Bielec

Członek  Fundacji - Agnieszka Kula

Członek  Fundacji - Agnieszka Kamińska

Lekarz okulista, mikrochirurg z wieloletnim doświadczeniem, która w trakcie swojej kariery zawodowej wykonała tysiące zabiegów iniekcji doszklistkowych. Dr n. med. Agnieszka Kamińska jest absolwentką II Wydziału Lekarskiego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (otrzymała dyplom lekarza z wyróżnieniem w 1998 roku). Stopień naukowy doktora nauk medycznych uzyskała w 2004 roku, a stopień specjalisty chorób oczu w 2005 roku.

Ogromny zasób wiedzy medycznej oraz praktyczne umiejętności zdobyła w trakcie licznych szkoleń, kursów i stażów zrealizowanych zarówno w kraju, jak i za granicą. Jest autorem i współautorem wielu prac naukowych publikowanych w uznanych czasopismach branżowych. Wygłosiła liczne referaty podczas sympozjów w kraju i za granicą.

Dr n. med. Agnieszka Kamińska jest specjalistą okulistą w Przychodni KOLMED, w jednej z nowocześniejszych poradni okulistycznych, wyposażonej w wysokiej klasy aparaturę medyczną oraz salę zabiegową gdzie w szczególności wykonuje kompleksową diagnostykę oraz zabiegi iniekcji doszklistkowych. Ponadto dr n. med. Agnieszka Kamińska jest Ordynatorem Oddziału Okulistycznego w Międzyleskim Szpitalu Specjalistycznym w Warszawie - nowoczesnego, doskonale wyposażonego oddziału o pełnym profilu świadczeń okulistycznych w tym: operacji zaćmy, witrektomi, operacji wgłabiających odwarstwienia siatkówki, operacji plamki żółtej, operacji jaskry.

Członek Zarządu Fundacji - Michał Mrówka

Prawnik, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, Podyplomowych Studiów z zakresu ochrony danych osobowych i informacji niejawnych oraz licznych kursów z zakresu zarządzania. Doświadczony Inspektor Ochrony Danych, legitymujący się bogatym doświadczeniem w pełnieniu tej funkcji zarówno w podmiotach z sektora publicznego, jak i prywatnego, ze szczególny uwzględnieniem sektora służby zdrowia.

Prezes Zarządu ODO Consulting sp. z o.o., która oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych.

Komplementariusz Przychodni KOLMED Kompleksowa Obsługa Medyczna Sp. z o.o. Sp. k., która oferuje szeroki wachlarz badań i zabiegów w ramach ponad 20 poradni, w tym poradni okulistycznej – wykonującej zabiegi w warunkach ambulatoryjnych m.in. iniekcji doszklistkowych preparatami Lucentis oraz Eylea (leczenie AMD).

Sekretarz Zarządu Fundacji - Edyta Widzińska

Doświadczona blogerka, kobieta pełna pasji, kreatywnie podchodząca do życia, nieustannie szukająca nowych inspiracji. Największą inspiracje czerpie jednak z życia, z ludzi i ich potrzeb. Wiele lat pracy w Wielkiej Brytanii, stały się dla niej kluczowe w kontakcie z drugim człowiekiem z inną kulturą, gdzie również rozpoczęła rozwijać swoją pasję ściśle związaną z mediami społecznościowymi. Świat mediów to jej codzienność, śledzenie nowości, dzielenie się swoimi pomysłami z innymi osobami. W swojej pracy, nieustannie poznaje  wielu ludzi, często stając się dla nich - jak sami przyznają - inspiracją.

Ponad 5-letnie doświadczenie w obszarze copywritingu, marketingu i promocji. Od 2019 związana z przychodnią KOLMED, w której to jest odpowiedzialna w szczególności za kształtowanie wizerunku przychodni w otoczeniu, poprzez prowadzenie działań, mających bardzo duży wpływ na jej postrzeganie. Odpowiedzialna za ciągłe utrzymywanie kontaktu z dziennikarzami, dzięki którym w mediach (prasie, radio, telewizji) pojawiają się informacje o osiągnięciach i dokonaniach przychodni.

Autorka licznych artykułów, postów, publikowanych w internecie na stronach internetowych, w szczególności podmiotów prowadzących działalność leczniczą oraz organizacji pozarządowych (fundacji).

Wiceprezes Zarządu Fundacji - Angelika Skowera

Prawnik - absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Uczestniczka licznych konferencji, szkoleń i kursów certyfikowanych z zakresu kadr i płac.

W latach 2018-2019 r. sekretarz Uczelnianego Zespołu Zapewniania Jakości Kształcenia.

Doświadczony audytor, trener, konsultant z zakresu ochrony danych osobowych ukierunkowany na aspekty prawne oraz informatyczne z obszaru bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych w jednostkach samorządu terytorialnego.

Od 2019 roku ściśle związana z branżą medyczną - Dyrektor ds. administracyjno-ekonomicznych w Przychodni KOLMED Kompleksowa Obsługa Medyczna Sp. z o.o. Sp. k.

Prywatnie, miłośniczka zwierząt i właścicielka psa rasy shih tzu – Barrego.

Prezes Zarządu Fundacji - Dariusz Skowera

Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Studiów Menedżerskich Audyt i Kontrola Wewnętrzna Uniwersytetu Warszawskiego, Podyplomowych Studiów z zakresu Prawa pracy i ubezpieczeń społecznych oraz licznych kursów z zakresu audytu i kontroli wewnętrznej.

Prezes Zarządu Przychodni KOLMED Kompleksowa Obsługa Medyczna Sp. z o.o. Sp. k., racjonalizator m.in. jednej z nowocześniejszych w Polsce poradni okulistycznych wyposażonej w wysokiej klasy aparaturę medyczną oraz wyspecjalizowaną salę zabiegową.

Wieloletni doświadczony audytor, trener, konsultant z zakresu ochrony danych osobowych ukierunkowany na aspekty prawne oraz informatyczne z obszaru bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych, w szczególności w Podmiotach Wykonujących Działalność Leczniczą.

Autor licznych opracowań dotyczących tematyki ochrony danych osobowych, ekspert w zakresie informacji publicznej oraz aspektów wdrożenia normy ISO 27001.